VW Groep verkoopt meer CNG wagens in Italië dan Alfa Romeo auto’s verkocht in April. +465% NGV-registraties in Duitsland

Met een marktaandeel van slechts 0,3% NGV’s (Natural Gas Vehicles) in Duitsland, zou je denken dat dit onopvallend is.

Maar rekening houdend met het feit dat dit marktaandeel werd bereikt tegen een fractie van de kosten in vergelijking met het 1% marktaandeel van EV’s (Electric Vehicles), is dit zeker niet slecht. In 2018 zou er een registratierecord zijn van NGV’s in Duitsland zijn, ondanks de obstakels m.b.t. de beschikbaarheid aan wagens als gevolg van de wijziging in WLTP.

Opmerkelijk is dat Alfa Romeo zelfs in de thuismarkt Italië in totaal minder registraties had dan de VW Groep alleen op CNG-voertuigen. Daarnaast is het ook interessant om te vermelden dat slechts 34 Tesla’s werden geregistreerd in Italië. Volkswagen voertuigen (Golf, Polo, Up, enz.) op aardgas tellen in totaal 4146 registraties. Het marktaandeel van de VW Groep op CNG bedraagt momenteel ongeveer 70%.

Ook bij Garage Tavernier merken we een duidelijke stijging tot 19% aan verkochte CNG wagens. Dit is zeker opmerkelijk te noemen als je rekening houdt met het feit dat CNG enkel leverbaar is bij 4 modellen: Volkswagen Up, Polo, Golf en Caddy. De CNG verkoop op deze modellen bedraagt maar liefst 70%. Daarnaast merken we ook een duidelijke daling van 10% bij de verkoop van Diesel wagens en een stijging tot 71% bij de verkoop van Benzine wagens.

Author: Dr. Jens Andersen
Auto Industry Consultant

Lees het artikel