De voordelen van een CNG wagen op een rijtje

Bent u op zoek naar een wagen op CNG? Wij hebben alvast de meest belangrijke voordelen op een rijtje gezet.

Een zachte rijervaring

Zelfde prestatie, zelfde rijervaring, zelfde mogelijkheden maar zuiniger in verbruik. Een auto op CNG biedt veel voordelen, waaronder het stille karakter van de motor. Een zachte rijervaring gegarandeerd.

Goedkoper rijden

De prijzen van klassieke brandstoffen blijven maar stijgen. Hoog tijd dus om aardgas ook als een alternatieve brandstof te overwegen. U mag momenteel minimum 30% meer neertellen voor een liter diesel of benzine, in vergelijking met een kg CNG.

Dat is niet alles, rijden op aardgas is ook fiscaal voordeliger. Rijdt uw wagen op CNG dan bent u in Vlaanderen vrijgesteld van belasting op inverkeerstelling en verkeersbelasting. De prijs van een CNG Volkswagen in aankoop komt overeen met een diesel of benzine wagen. Bovendien bent u vrijgesteld van BIV of rijtaksen tot 2020. Dat maakt de keuze van een aardgasauto een verstandige investering!

Veilige technologie

Op gas rijden, is dat wel veilig? Ja! Aardgas is één van de veiligste manieren om te rijden. Tal van studies, technologieën, kwalitatieve materialen en veel tijd en moeite bezorgen een perfect afgesloten en stevige gastank. De strengste crashtests werden met succes uitgevoerd en hebben de stevigheid voor 100% aangetoond. Veiligheid gegarandeerd! Aardgas is trouwens lichter dan lucht en vervliegt onmiddellijk bij een lek. Hierdoor zijn CNG-wagens toegelaten in ondergrondse parkings. Rijden op gas kan u dus doen met een gerust hart!