De vakantie komt eraan! Maak uw wagen zomerklaar.

De vakantie is in zicht. Fantastisch! Maar vertrek niet te snel en check tijdig of je wagen of oldtimer in orde is om al die kilometers af te leggen. Het is belangrijk dat je veilig en zonder autopech op je bestemming terecht komt. We geven je graag enkele tips mee!

1. Controleer alle vloeistoffen van je wagen

Maak je wagen klaar voor de zomer door het voorzien van verse en kwalitatieve koelvloeistof, remvloeistof en ruitenvloeistof.

2. Laat je airco nakijken

Door de hoge temperaturen tijdens de zomer is het aangenaam om gebruik te maken van de airco. Een zomercheck is dan ook zeer verstandig.

3. Zomerbanden onder je wagen

Bij een temperatuur boven de 7 graden zijn zomerbanden aangewezen voor een kortere remweg en betere grip. Veiligheid in de wagen begint bij de banden.

4. Controle van de bandenspanning

Niet alleen tijdens de zomer, maar het hele jaar door is het controleren van de bandenspanning van belang zodat u veilig op weg kunt. Daarnaast bespaart het je ook veel brandstof.

5. Check je oliepeil

Voor je vertrekt is het van belang dat je oliepeil op het juiste niveau is. Bij het rijden van grotere afstanden ga je meer olie verbruiken. Vul de olie bij voor je vertrekt en zorg voor reserve olie.