Samen de weg naar ecologisch rijden.

Minder verbruiken betekent minder vervuilen en minder vervuilen betekent beter voor het milieu. Een duurzame bedrijfsfilosofie is niet meer weg te denken, ook niet bij Tavernier Eco. CNG, LPG, Elektrisch of hybide? We geven u graag een woordje uitleg.

CNG

Milieuvriendelijke innovaties en bewuster omgaan met de ecologische impact van auto’s brengt ons bij rijden op aardgas. Met 77% minder fijn stof en CO2 dan diesel en benzine is CNG de meest milieuvriendelijke brandstof van alle fossiele brandstoffen. CNG zit in de lift en dat is te zien in ons assortiment. Verschillende wagens op aardgas of CNG, zowel nieuw als tweedehands, hebben we bij Tavernier Eco in ons gamma.

Onze CNG voertuigen zijn hybride wagens die een verbrandingsmotor op CNG combineert met een verbrandingsmotor op benzine. Geen CNG meer, geen probleem uw hybride wagen schakelt over op benzine. Zo bereikt u zonder problemen uw bestemming!

"Op zoek naar een tankstation waar u CNG kan tanken in de buurt van Zedelgem, nabij Brugge en Torhout? Bij ons kan u zonder problemen uw tank opnieuw vullen."

CNG tankstations in de buurt

Het netwerk van tankstations voor aardgas is in volle ontwikkeling en wordt voortdurend uitgebreid. In heel België en ook in Zedelgem kan u reeds aardgas tanken. Wil u weten waar er CNG kan getankt worden? Consulteer de website van Aardgasrijder.

Wij zijn erkend keuringsstation voor CNG!

Met een levensduur van 20 jaar is het noodzakelijk dat uw CNG tank om de 4 jaar een keuring ondergaat. Voor keuring, herstellingen en garanties op CNG voertuigen bent u bij Tavernier Eco aan het juiste adres. We zijn trots om ons een erkend CNG keuringstation te noemen.

De plug-in hybride is een hybride wagen die beschikt over een elektromotor met accu en een verbrandingsmotor. De elektrische motor assisteert de verbrandingsmotor. Hier kan u als bestuurder kiezen of u rijdt op de elektriciteit of op diesel of benzine en kan er zonder problemen tussen de twee motors omgeschakeld worden. Komt u zonder elektriciteit te zitten, geraakt u bij verdere afstanden zonder problemen op uw bestemming. Dit type hybridewagen laadt op door aan te sluiten aan gelijk welk stopcontact en zorgt voor een harmonische compromis tussen korte elektrische verplaatsingen en lange afstanden dankzij de verbrandingsmotor op benzine of diesel.

De CNG hybride combineert twee verbrandingsmotoren, ééntje op CNG en ééntje op benzine en beschikt niet over een elektromotor. In tegenstelling tot een plug-in hybride kan u tussen de twee verbrandingsmotoren als bestuurder niet kiezen. U rijdt standaard op CNG of aardgas. Is de aardgastank leeg dan schakelt u automatisch over op benzine. Handig als er in de buurt geen CNG tankstation is!

CNG of LPG, waar zit het verschil?

We leggen het u graag uit in! Lees er meer over in onze blog.

Een uitgebreid aanbod van nieuwe wagens, tweedehands wagens, actiewagen en oldtimers.

Naar Auto

Degelijke bedrijfswageninrichtingen op maat voor alle types en merken van bedrijfswagens.

Naar Pro

Wij houden van reizen en avontuur! Ontdek onze kampeerwagens en al onze reisaccessoires.

Naar Travel

Onze gespecialiseerde afdeling staat in voor de verkoop, onderhoud en restauratie van alle oldtimers.

Naar Classics

Tavernier Zedelgem
Torhoutsesteenweg 191
8210 Zedelgem

info@tavernierzedelgem.be

T +32 (0)50 20 93 81
F +32 (0)50 20 08 71

Takeldienst 24/24
+32 (0)496 52 25 25

Maandag
8u-12u
13u15-18u
Dinsdag
8u-12u
13u15-18u
Woensdag
8u-12u
13u15-18u
Donderdag
8u-12u
13u15-18u
Vrijdag
8u-12u
13u15-18u
Zaterdag
9u-12u
14u-17u
Werkplaats
8u30-12u
Zondag
Gesloten
Gesloten
Inloggen  | Links | by Say Hey | fotografie WIT